Kurczak grillowany z pikantnym sosem

GRILLOWANY KURCZAK W SŁODKO-PIKANTNYM SOSIE – składniki:
2 filety z kurczaka
250 g zielonej fasolki szparagowej
sos słodko-pikantny chili (np. Tao-Tao)
1 łyżka miodu
sok z 1/2 cytryny
1 cebulka dymka
2 łyżki przyprawy do dań chińskich
GRILLOWANY KURCZAK W SŁODKO-PIKANTNYM SOSIE – sposób przygotowania:
Kurczaka posmarować 2 łyżkami sosu chili, posypać łyżką przyprawy do dań chińskich, odstawić na kilka minut. Następnie smażyć na grillu lub patelni grillowej. Przełożyć na patelnię lub do rondelka.
W międzyczasie ugotować fasolkę na pół twardo, odcedzić i razem z pokrojoną fasolką dodać do mięsa. Z 125 ml wody, łyżki miodu, soku z cytryny, 2 łyżek sosu chili przygotować sos, dodać do mięsa i fasolki, dusić razem 5-7 minut, po czym wyłożyć na talerze.